Een Volvo verzekeren: waar houd je rekening mee?

Een gloednieuw exemplaar, een tweedehandsje of misschien zelfs een oldtimer: wanneer je een nieuwe Volvo aanschaft, wil je die natuurlijk goed verzekeren. Bij het kiezen van de juiste autoverzekering komt een hoop kijken. Belangrijk dus om vooraf onderzoek te doen naar alle opties. In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden.


Wat voor dekking zoek je?
Wanneer je je nieuwe Volvo verzekert, heb je keuze uit verschillende dekkingen voor je autoverzekering:


WA-verzekering
Afhankelijk van welke Volvo je koopt en je persoonlijke voorkeur zijn er verschillende dekkingen om uit te kiezen. Een normale WA-verzekering is standaard verplicht en dekt alleen schade aan anderen.


WA+
Heb je een vrij nieuwe auto (jonger dan 5 jaar) gekocht? Dan kan het verstandig zijn om een WA+ (ook wel WA Beperkt Casco) of Allrisk verzekering af te sluiten. Een WA+ verzekering dekt naast schade aan derden ook schade door brand, blikseminslag en andere storm- en natuurschade. Ook schade door botsingen met dieren en ruitschade worden door WA+ over het algemeen gedekt.


Allrisk
Wil je je auto zo compleet mogelijk verzekeren? Dan is een Allrisk verzekering een goede keuze. Deze verzekert alles wat ook door een WA+ verzekering gedekt wordt, en daar bovenop ook nog schade door vandalisme of schade aan je auto door een eigen fout, bijvoorbeeld als je slipt of te water raakt.


Een speciale verzekering voor je oldtimer
Is jouw Volvo 40 jaar of ouder? Dan telt het als oldtimer. Hiervoor kan je ook een speciale oldtimerverzekering afsluiten. Dit is vaak goedkoper dan een normale autoverzekering aangezien je met een oldtimer vaak minder kilometers maakt, waardoor de kans op schade kleiner is.


Zo’n verzekering heeft echter wel strengere eisen. Je moet hiervoor bijvoorbeeld je auto laten taxeren om de premie te bepalen. Daarnaast mag je de oldtimer enkel recreatief gebruiken en moet je een ander voertuig op je naam geregistreerd hebben voor dagelijks gebruik.


Hoeveel betaal je?
Hoeveel premie je betaalt voor je verzekering hangt onder andere af van het soort dekking, het type voertuig en het bouwjaar. Er is vooral een groot verschil tussen oude en nieuwe Volvo’s: nieuwe modellen zijn vaak duurder om te verzekeren, vooral als je deze ook verzekert voor diefstal.


Ook het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd en je leeftijd, geslacht en woonplaats spelen een rol in de kosten van je autoverzekering.


Hoeveel je kwijt bent aan je premie verschilt niet alleen per persoon, maar ook per verzekeraar. Je kan bijvoorbeeld een autoverzekering vergelijken bij verschillende verzekeraars om de beste deals te vinden en te kijken welke dekking het best bij je past.


Goed verzekerd op pad
Natuurlijk wil je graag een ritje maken in je nieuwe aanwinst. Zorg er wel voor dat je voordat je dit doet een goede verzekering afsluit. Zo kan je veilig genieten van je Volvo!
 

in deze editie

In deze editie zien we de vernieuwde XC90 tijdens 90/90 Day, vieren we het 50-jarig jubileum van de 240 in Hamburg. Aart van der Haagen maakte een reportage over de oranje 242 DL. We reisden af naar Göteborg voor het Vrom en maakte een ritje in de V70 XC. Veel leesplezier!

 

Aanbevolen

Algemene voorwaarden